Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här står världens största tablettask

Mitt på en myr, mitt i ingenstans, står världens största tablettask.

Som en liten oas av godis står den där ute på en myr, snart fylld med karameller till bredden. Den oväntade synen är total. Och karamellkokerskorna Ulrika Sundin och Madeleine Nilsson bara skrattar när de ska förklara hur det kommer sig att asken står på Bjennhammarflon, några kilometer från Tångeråsen, Offerdal.

– Det var väl egentligen min man, Per-Johan som kom med idén, berättar Madeleine.

Både Madeleine och Ulrika tycker att om man driver ett företag som inte ligger centralt, då får man vara lite mer påhittig. Och det är just vad Fru Fröken Karamell är. Vem trodde egentligen att det gick att stå mitt i den jämtländska skogen och koka karameller? Eller driva ett sommarcafé i Tångeråsen och locka folk från Östersund?

Så den nyaste idén att placera ett litet hus i form av en tablettask utefter skoterspåret, lär också lyckas.

– Det kanske är roligt för familjer att ha det här som ett utflyktsmål. Vi ska dra skidspår så att man kan åka skidor hit. Det blir lätt att peppa barnen, åk lite till så får du en klubba, säger Ulrika och skrattar.

Asken kommer att vara fylld av handkokta karameller och om man inte råkar ha med sig kontanter i skoteroverallen går det bra att betala in på bankgiro.

– Det är roligt att det händer någonting mitt i ingenstans. Men förväntar sig inte att det ska finnas någon service här direkt, säger Madeleine.

Det enda som saknas för att asken ska kunna öppna på skoterleden mellan Tångeråsen och Olden, är snön.

– Vi kommer att sätta upp en egen led hit med små tablettaskar i stället för ledkryss. Och kanske blir det inte bara självbetjäning utan någon fin vårdag kanske även vi betjänar kunderna, säger Ulrika.