Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här stormar unga Hackås fram

/

Här kommer Hackås yngsta fotbollstalanger stormande så gruset yr. Det är vår i luften och andra träningen för säsongen har precis börjat.
Spelarna jublar när de driver framåt med bollarna.
– Vi älskar måljubel, skriker de.

Annons

Hackås Barcelona har funnits i tre år i ÖP-liret och de har byggt på träningen från år till år. Tränarna Tomas Strid och Clas Sundberg berättar att de unga spelarna, som är födda mellan 1999 och 2001, har utvecklats jättemycket, både som spelare och människor. Nu lyssnar de och försöker lära sig saker.

Det syns också. När de ställer upp sig på en rad och börjar skjuta på målvakten skjuter de en och en efter varandra, inte alla på en gång.

– Det är att skjuta bollen i mål, säger Winter Strid-Hörnberg.

– Eller att spela cup, för då är det så mycket folk som tittar och hejar på en, säger Henrik Sundberg.

Herman Renström säger att det är kul att slå straffar, speciellt när de går i mål. Men om man missar är det också roligt. Men mest för målvakten.

Karin Sundberg tycker det bästa är att jubla efter ett mål. Det är lycka!

spelar i femmanna-serien. Då spelar de med två fyror där alla spelar lika mycket. Tränaren Clas Sundberg berättar att de använder tidtagarur för att det ska bli exakt lika mycket spel för alla. Ingen får spela mer eller mindre.

Och så delar tränarna in de två fyrorna så de bli jämnspelta.

– Det får inte bli så att en fyra är den som gör alla målen medan den andra är den som släpper in alla, resonerar de.

Och alla föräldrar verkar vara med på det också. Ingen har framfört kritik mot deras sätt att leda laget.

I Hackås finns ett stort intresse för fotbollen just nu. Ett 50-tal ungdomar är igång och klubben har bra anläggningar. Det finns både en bra grusplan och en fin gräsanläggning vid Fästedal.

spelar i ÖP-liret blir det i form av sammandrag där flera matcher spelas under en hel dag på någon av orterna som är med i serien. Det brukar vara två på våren och två på hösten.

skulle man vilja lägga ihop sammandragen för de två yngsta årsgrupperna och spela matcher på två planer under en hel dag och göra det till en folkfest.

Nu väntar de på beslut från förbundet om att få göra det.

– Det skulle vara trevligt om vi kunde få hit litet folk och göra litet fest av det, säger de båda tränarna.

Samtidigt fortsätter de små röda Hackåslirarna att slå berdsidor i Fästedalsgruset. det går sakta, men säkert framåt. De rena bredsidorna ökar i antal.

Fotbollsutbildningen pågår för fullt.

Mer läsning

Annons