Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här svarar Daniel Kindberg på kritiken

Öppet brev med anledning av barn- och ungdomsdiskussion:

Vi har förståelse för att föräldrar och ledare har synpunkter på hur andra föreningar bedriver sin- barn och ungdomsverksamhet, det är uppfriskande och nyttigt för alla att ta del av hur vissa ser på olika verksamheter. Det är i dessa sammanhang viktigt att särskilja på enskilda ledares, föräldrars eller tjänstemäns tro och tyckande, och den officiella uppfattningen, som en förening har. Det är ett känt och billigt journalistiskt tillvägagångssätt att förleda läsare och lyssnare, genom att få enskildas tro och tyckande till att vara någon form av sanning eller att vara föreningars uppfattning.

Det är generellt styrelser eller den de utser i olika föreningar som har att officiellt uttrycka vad förening anser i olika principiella frågor.

ÖFK ska bedriva barn och ungdomsverksamhet under 2014, vi har som förening bedrivit ungdomsverksamhet i många år med mycket lyckat resultat och nu ska vi starta med barn verksamhet. Vi har beslutat att detta organisatoriskt ska ske i två utvecklingsgrupper med högst ca 30 barn och ungdomar i varje utvecklingsgrupp. Våra två grupper ska inledningsvis omspänna åldrarna födda 99-04. Vi integrerar olika åldrar i grupperna och fokuserar mycket på individuell utveckling.

Det råder ett absolut förbud i ÖFK att aktivt värva barn och ungdomar till vår verksamhet. Vi erbjuder barn och ungdomar verksamhet i vår förening och det är helt frivilligt att vara med eller lämna föreningen.

Vi tror att det hjälper vår förening att bli bättre på mycket inom fotbollen genom att bedriva barn och ungdomsverksamhet, vi försöker finna en fotbollsutbildnings pedagogik som kan inspirera barn och ungdomar till ett livslångt förhållande till vår älskade idrott, fotboll. Vi känner att det är mycket utvecklande och vi kommer att fortsätta att ta egna självständiga beslut som förening, därutöver kommer vi, där det så blir möjligt, samverka och samarbeta inom olika fält inom föreningsverksamheten, med övriga som har liknande intressen. Detta utgående från ömsesidig respekt och förståelse för varandras självständighet och suveränitet.

För de som vill få svar avseende ÖFK:s verksamhet och tankar i denna fråga eller andra frågor, ni är mest välkomna att ringa mig, 070-3146407.

Med vänliga fotbollshälsningar

Daniel Kindberg
Ordförande Östersunds fotbollsklubb