Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här tågar S och V 1 maj

Nu 1 maj är det igen Östersund i länet som är demonstrationstätast.
Socialdemokraterna avlöser Vänsterpartiet i centrala staden.

Annons

Vänstern samlas klockan 12 på Stortorget. Demonstrationståget går sedan en sväng i de centrala delarna av Östersund med Badhusparken som slutmål.

Där talar riksdagsledamoten Marianne Berg från Malmö och riksdagskandidaten Jessika Svensson från Krokom.

De två talar även vid Vänsterpartiets 1 majmöte på Vattudalstorget i Strömsund klockan 15.

Socialdemokraternas huvudtalare på Stortorget i Östersund klockan 14.30 är Gabriel Wikström från Västerås. Han är riksordförande för ungdomsförbundet SSU.

Samlingen för demonstrationen är i Österängsparken klockan 13.30. S erbjuder de deltagare som vill att före detta delta i gudstjänsten som börjar klockan 12 i Stora kyrkan.

Gabriel Wikström är huvudnumret även vid S-mötet klockan 11 i Gamla Tingshuset i Svenstavik.

Ledande SSU-medlemmar från länet finns med som talare bland annat vid två frukostmöten.

Klockan 09 i Krokoms värdshus talar Niklas Rhodin och en timme senare på Fjällsätra i Undersåker talar Kata Nilsson och Björn Sahlin, tillsammans med kommunalrådskandidaten Peter Bergman.

Huvudtalare i Krokom är landstingsstyrelsens ordförande Harriet Jorderud.

Huvudtalare vid mötet klockan 12 i Centrumlokalen i Hammarstrand är riksdagsledamoten Marie Nordén från Östersund.

Klockan 13 på Saga i Gäddede är det riksdagsledamoten Gunnar Sandberg från Österåsen som lyfts fram bland talarna.

i Folkets hus i Bräcke klockan 10 är det länsordföranden och riksdagskandidaten Anna-Caren Sätherberg som är huvudtalare.

S har två ytterligare demonstrationståg i länet, i Sveg och i Strömsund.

I Sveg är det samling vid Folkets Hus 12.30 och bland talarna är det förra ministern och blivande regionpolitikern Margareta Winberg från Östersund som är dragplåstret.

I Strömsund samlas demonstrationståget klockan 11.30 vid hembygdsgården för att vid avslutningen där bland andra lyssna till landstingspolitikern Bengt Bergqvist.

Vänsterpartiet har 1 majfrukost klockan 09.30 i Hissmofors Folkets hus, och familjedag klockan 13 i Aktivitetsparken i Bispgården.