Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här tågar S och V 1 maj

Nu 1 maj är det igen Östersund i länet som är demonstrationstätast.
Socialdemokraterna avlöser Vänsterpartiet i centrala staden.

Annons

Vänstern samlas klockan 12 på Stortorget. Demonstrationståget går sedan en sväng i de centrala delarna av Östersund med Badhusparken som slutmål.

Där talar riksdagsledamoten Marianne Berg från Malmö och riksdagskandidaten Jessika Svensson från Krokom.

De två talar även vid Vänsterpartiets 1 majmöte på Vattudalstorget i Strömsund klockan 15.

Socialdemokraternas huvudtalare på Stortorget i Östersund klockan 14.30 är Gabriel Wikström från Västerås. Han är riksordförande för ungdomsförbundet SSU.

Samlingen för demonstrationen är i Österängsparken klockan 13.30. S erbjuder de deltagare som vill att före detta delta i gudstjänsten som börjar klockan 12 i Stora kyrkan.

Gabriel Wikström är huvudnumret även vid S-mötet klockan 11 i Gamla Tingshuset i Svenstavik.

Ledande SSU-medlemmar från länet finns med som talare bland annat vid två frukostmöten.

Klockan 09 i Krokoms värdshus talar Niklas Rhodin och en timme senare på Fjällsätra i Undersåker talar Kata Nilsson och Björn Sahlin, tillsammans med kommunalrådskandidaten Peter Bergman.

Huvudtalare i Krokom är landstingsstyrelsens ordförande Harriet Jorderud.

Huvudtalare vid mötet klockan 12 i Centrumlokalen i Hammarstrand är riksdagsledamoten Marie Nordén från Östersund.

Klockan 13 på Saga i Gäddede är det riksdagsledamoten Gunnar Sandberg från Österåsen som lyfts fram bland talarna.

i Folkets hus i Bräcke klockan 10 är det länsordföranden och riksdagskandidaten Anna-Caren Sätherberg som är huvudtalare.

S har två ytterligare demonstrationståg i länet, i Sveg och i Strömsund.

I Sveg är det samling vid Folkets Hus 12.30 och bland talarna är det förra ministern och blivande regionpolitikern Margareta Winberg från Östersund som är dragplåstret.

I Strömsund samlas demonstrationståget klockan 11.30 vid hembygdsgården för att vid avslutningen där bland andra lyssna till landstingspolitikern Bengt Bergqvist.

Vänsterpartiet har 1 majfrukost klockan 09.30 i Hissmofors Folkets hus, och familjedag klockan 13 i Aktivitetsparken i Bispgården.