Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här tar barnbarnen hem Leo till Danmark

På midsommarafton 2013 försvann 78-årige Leo Andersen, dansk medborgare, i Svegsområdet. Trots ett stort sökpådrag hittades han inte förrän nu i våras. I dagarna var hans barnbarn uppe i Härjedalen för att hämta hem urnan med morfar.

Leo Andersen och hans fru fick problem med bilen vid infarten till Sveg för snart ett år sedan. Andersen gick sedan från bilen av okänd anledning och trots ett stort sökpådrag kunde han inte hittas.

– Det var en tragisk händelse för oss och även om han nu hittades död så känns det bra att allting är uppklarat. När han bara var försvunnen så fanns en ovisshet, förklarar Christina Hansen som tillsammans med sin syster Line åter var på besök i Sveg för att tacka alla som hjälpt till och för att hämta hem urnan med sin morfar.

– Nu kan vi ha begravning hemma i Danmark, berättar Line Hansen som känner en lättnad av att få göra ett avslut.

Givetvis hade det gått att få urnan nedskickad men både Christina och Line ville åka upp för att ta ett farväl på platsen där Leo Andersen hittades.

– Det är svårt att förstå hur han hamnade där men nu har vi fått se platsen. Vi har även filmat vägen därifrån till stället där han lämnade bilen för att andra anhöriga som var med ska få ett grepp om detta, säger systrarna.

Att ta ett farväl var viktigt men även att komma upp till Sveg och tacka alla som hjälpt till.

– Uppslutningen har varit helt fantastisk. Vi har fått så mycket hjälp på alla sätt och vi är oerhört tacksamma, säger Line och Christina Hansen.