Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här tar Glesbygdsverket ner skylten

Juristen Mikael Lindau började arbeta på Glesbygdsverket när myndigheten startade sin verksamhet i Östersund 1991. Nu gör han sin sista dag.
– Det känns konstigt, säger han.

De tre myndigheterna Glesbygdsverket, ITPS och Nutek som håller till i Östersund ska bli två myndigheter – Tillväxtverket och Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser. Totalt blir ett 15-tal personer utan arbete i Östersund när hopslagningen är klar.

Ett 30-tal personer arbetar på Glesbygdsverket. Runt sex av dem får inte följa med till de nya myndigheterna. Vissa har fått pensionsavtal medan andra blir arbetslösa. En av dem är chefjuristen Mikael Lindau.

– Jag har trivts väldigt bra på Glesbygdsverket. Jag har varit med om mycket spännande saker sedan starten. Nu får jag se mig om på marknaden efter ett nytt jobb, säger han. De nya myndigheterna ska inte ha någon jurist i sin organisation utan ska i stället köpa in jurister på konsultbasis. Mikael Lindau tror inte på det.

– Arbetar man som jurist på en myndighet är man en del i en process och kan vara med och kommunicera. På så sätt kan vi få en rättsäker hantering av handlingarna, säger han.

Verkets generaldirektör Kerstin Wallin har ett år kvar på sitt förordnande.

– Jag har kvar min anställning som generaldirektör hos regeringen. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, säger hon.

Kerstin Wallin tror att de nya myndigheterna kommer att fungera väl.

– Jag önskare och hoppas att glesbygdsfrågorna får en stor plats hos de nya myndigheterna, säger hon.