Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här vägrar man att bli frånåkt

Kärleken till naturen och skidåkningen gjorde att släkten Nilsson landade i Trillevallen. Nu satsas mer än någonsin för att inte bli frånåkta av övriga skidorter i landet.
Se även tv-inslaget ovanför artikeln.

– Totalt kommer vi att satsa 70 miljoner kronor i Trillevallen i år. Men mer väntar kommande år. På önskelistan står redan flera sängplatser och möjlighet att fixa konstsnö, säger Erik Linder, en av tre delägare i Trillevallens skidanläggning.

Linder ser årets jättesatsning som naturlig för att inte halka efter övriga skidorter.

– Svärfar Lars Nilsson ville på sin tid inte bygga sönder Trillevallen. Han ville inte att det skulle se ut som en ”Finlandsfärja”. Vi har genom åren varit noga med att behålla den genuina fjällkänslan som finns i Trillevallen. Det har funkat fram tills nu, säger Erik Linder.

– Men, tillägger han, rör man sig inte framåt blir man frånåkt. Vi hade nu två val. Antingen bli ett alpinhistoriskt museum eller satsa och ta oss tillbaka in i matchen med de andra skidorterna. Många föredrar det lite mindre formatet, lite billigare och där flera generationer kan samsas under semestern, och där kommer vi in i bilden, menar Linder.

Med det som mål genomför släkten nu investeringar i området för 70 miljoner kronor. Att satsningen i Trillevallen sammanfaller med övriga Europas finanskris är inget som bekymrar honom. Bakom sig har familjen ett fastighetsbolag som gör affärer i fem länder.

– Vi överför medel från de affärerna till satsningen i Trillevallen. Vi kan vara med i den här branschen tack vare att vi tjänar pengar i andra branscher, förklarar Erik Linder.

Han känner dessutom ett genuint stöd från Åre kommun.

– Jag tror att kommunen anser Trillevallen vara lite av den ”gömda favoriten”, som kanske mer vänder sig till lokalbefolkningen i området. Just det faktumet gör att vi känner kommunens stöd och att vi har ett jättebra samarbete med dem, säger Erik Linder.