Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hård kritik mot skyltprogrammet i fullmäktige

– Det är rena vansinnet!
Olle Larsson från Härjedalspartiet skrädde inte orden när han kritiserade förslaget om extramiljoner till de välkomstskyltar som ska sättas upp under våren.

Som tidningen berättat tidigare har kommunen tillverkar elva nya välkomstskyltar och sju informationstavlor som ska sättas upp längs vägarna runt om i Härjedalen. Trots att det är ett stort projekt som kostar flera miljoner fanns det ingen budget för arbetet. Samhällsbyggnadsnämnden begärde därför ett extra anslag på 2,6 miljoner som fullmäktige skulle ta ställning till på onsdagens sammanträde.

– Hur många lärare, undersköterskor, sjuksköterskor skulle inte kommunen kunna anställda för den summan, dundrade Härjedalspartiets Olle Larsson, från talarstolen. I fullmäktige sitter han som politisk vilde efter att ha hoppat av Sverigedemokraterna och bildat nytt parti under mandatperioden.

Pelle Persson från Vox Humana undrade stilla vad kommunen tjänar på att lägga flera miljoner på nya skyltar.

– Det är en konstig prioritering. Här är ni njugga med pengar till Härjedalens kulturcentrum och ny skidskyttebana. Sådant som kunde ge fler jobb och mer intäkter till kommunen.

Välkomstskyltarna ingår i det så kallade skylt- och designprogrammet som kommunen redan tidigare fattat beslut om. Majoriteten röstade igenom tilläggsanslaget utan någon större debatt. Kommunalrådet Gunilla Zetterström Bäcke (S) la dock till att vad det gäller en ny skidskyttebana så är detta under utredning.