Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härdelin tillbaka för miniturné

Musik. Det har varit tyst kring Emma Härdelin ett tag. Inte så konstigt kanske, eftersom hon har varit mammaledig.

Nu är hon tillbaka. I veckan gör hon sex spelningar i Östersund, Krokom, Näsåker och Örnsköldsvik tillsammans med musikerna Stefan B Nilsson, Tomas Nyqvist och Lars Ericsson.

– Vi ska spela lite material som jag har haft skramlande i ryggsäcken ett tag, lite blandade folkmusikvisor, säger Emma Härdelin.

som står bakom den lilla turnén. Producenten Monica Bergander presenterade Emma Härdelin för bandet inför World Rythm festen förra året. De gjorde då en spelning tillsammans, och det är samma material de ger sig ut på vägarna med nu.

– Vi har bara arrangerat om det lite och tagit med en ny musiker, Stefan, säger Emma Härdelin.

kanske mest känd som sångerska i folkmusikgrupperna Triakel och Garmarna. Under året har hon gjort några spelningar med Triakel, bland annat i USA, och hon har spelat i Tyskland med ett annat band. Det finns planer på en ny skiva med Triakel och det kommer bli några spelningar i sommar.

– Det blir inga längre turnéer, jag väntar med det tills pojken blir lite större.

Garmarna ligger på is för tillfället.

I dag spelar Emma Härdelin och bandet på Komvux i Östersund.