Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härjedalen deltar i aktion mot nedskräpning

Varje vår deltar Härjedalens kommun i stiftelsen Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning, så även i år. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen i landets kommuner med hjälp av stöd i kommuners lokala arbete mot nedskräpning.

Varje år genomför Håll Sverige Rent kampanjen som går under namnet "Vi håller rent". Under våren 2017 deltog 6 632 barn och vuxna i länet i kampanjen, varav 825 stycken från Härjedalen.

I år äger Härjedalens lokala kampanj "Vi Håller Härjedalen Rent" rum mellan den 13 till 20 maj. Alla som deltar får ett skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, mindre soppåsar och pedagogiskt material. Syftet med kampanjen är att på ett konkret sätt påverka sin närmiljö till det bättre och skapa en stolthet över platsen man bor på genom att plocka skräp.

Om du vill vara med i aktionen anmäler du dig på Håll Sverige Rents hemsida senast den 2 april.

Läs mer:

Tusentals plockade skräp i länet under våren – deltog i stor miljöaktion