Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härjedalen först ut i CUF:s valrörelse

Centerpartiets ungdomsförbund startar valrörelsen med en inlandsturné i veckan.

Första stoppet är Sveg på måndagen.

– Det är för lite fokus på inlandet, säger förbundsordförande Hanna Wagenius.

Vid cafeterian på Härjedalens gymnasium i Sveg har ett gäng unga politiker från Centerpartiets Ungdomsförbund (CUF) ställt upp ett bord med valmaterial. Med finns Hanna Wagenius, förbundsordförande med rötter i Bruksvallarna, som själv studerat på skolan.

– Det är säkert många elever här som får rösta i valet till EU-parlamentet och riksdagen nästa år och jag hoppas verkligen att de tar chansen, säger hon.

Sveg är det första stoppet på ungdomsförbundets inlandsturné i veckan som sedan fortsätter till Sollefteå, Storuman och Boden. Hanna Wagenius tycker att det blir för lite fokus på inlandet och att den stora befolkningen och de viktiga näringar som finns i glesbygden ofta glöms bort i debatten.

Klassiska glesbygdsproblem som arbetslöshet och utflyttning vill CUF komma åt bland annat genom att göra det lättare att starta och driva företag:

– Småföretag har redan i dag små marginaler och höga skatter och krångliga regler gör det ännu svårare.Dessutom är inte infrastrukturen den bästa i inlandet.

Kan man säga att det här är starten på er valrörelse?

– Det kan man absolut. Och speciellt inför valet till EU-parlamentsvalet den 25 maj, säger Hanna Wagenius som själv står på fjärde plats på Centerns EU-vallista.