Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härjedalen: Stefan Lund (Fp), 109 betalningsanmärkningar

Stefan Lund, 41 år, har plats 10 på Folkpartiets valsedel i Härjedalens kommun. Han har även närmare 2,7 miljoner i skatteskuld hos kronofogden. Totalt har han 109 betalningsanmärkningar.

Stefan Lund berättar att orsaken till hans skakiga ekonomi ligger ett par år tillbaka i tid. Allt ska ha startat med en skatteskuld för hans dåvarande konsultföretag.

– Jag har kämpat som tusan för att få firman att gå ihop. Jag fick en skattesmäll som jag inte räknat med och jag tog privata pengar för att betala skatten med, säger han.

Han lyfter fram att han gjorde det hela för att rädda jobben för de sex anställda som han hade. Men det blev en konstgjord andning och företaget försattes i konkurs i december 2007.

– Sedan har jag aldrig kommit ikapp.

Han ställer nu upp i valet eftersom han känner att han brinner för att utveckla sin hembygd.

Tror du att det här kan påverka förtroendet för dig som politiker?

– Nej, det tycker jag inte att det ska. Det här kan hända vem som helst. I dagsläget är det många företag som går i stöpet och det beror oftast inte på att människorna som driver företaget gör ett dåligt jobb.