Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen mötte fyra björnar i skolskogen

När barnen i Vemdalen i går var ute i skolskogen fick de sällskap. Fyra björnar dök plötsligt upp bland träden.

Annons

– Den ena gick några steg mot oss och morrade. Men sen vände den och lufsade iväg tillsammans med ungarna, säger 9-årige Jakob NiIsson.

Det blev en minst sagt äventyrlig friluftsdag för klass 3–4 vid skolan i Vemdalen. När de i går morse travade iväg till sin skolskog skulle de bland annat räkna myrstackar och fika ute i det fria. Men det visade sig att de inte var ensamma i skogen som ligger på promenadavstånd från skolan. Hela fyra björnar gjorde klassen sällskap.

– Naturligtvis en upplevelse. Och det bästa är ju att mötet gick så bra, säger läraren Cecilia Mann.

– Vi såg fyra stycken. Två stora och två små, säger Jakob Nilsson.

– Vi blev aldrig rädda, men när den ena, jag tror det var mamman, kom emot oss och morrade blev vi lite skraj. Men hon vände och då stack vi tillbaka till de övriga barnen, säger Jakob Nilsson.

– Vi beslutade gemensamt att vi skulle stanna kvar ett tag till. Naturligtvis gick vi aldrig iväg åt det håll björnarna var så de fick vara ifred. De lunkade troligen iväg utan att bry sig om oss, säger Cecilia Mann.

– Nej, inte alls. Det viktigaste för mig var att inte skapa någon panik, men det var aldrig någon fara utan barnen ville vara kvar i skogen och tog det med ro.

Björnmötet var i går den stora snackisen i Vemdalen. Men barnen verkade dock inte tycka att det var så märkvärdigt.

11-årige Tomas Westfält berättade glatt för mamma Annika Westlund när han kom hem till Vemhån vad som hänt i skolskogen.

– Vi hade jättekul. Hittade 87 myrstackar.

– Nja, vi såg några björnar också.

Mer läsning

Annons