Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil voltade på vägen utanför Funäsdalen

/
  • En singelolycka inträffade vid lunchtid på söndagen utanför Funäsdalen. Olycksbilen voltade men de två ungdomar som färdades i bilen kunde själva kliva ur oskadda.

Två ungdomar klarade sig oskadda ur en singelolycka på riksväg 84 strax utanför Funäsdalen. Deras bil voltade på vägen men trots att den hamnade på taket kunde de kliva ur själva.

Annons

Det var vid lunchtid på söndagen som olyckan inträffade vid Hållan, några kilometer väster om Funäsdalen. Olycksbilen tros ha kommit lite långt ut mot kanten så att däcken skurit ner och när föraren parerade detta som blev det en sladd som slutade med en voltning.

– Det såg ut så på olycksplatsen men de två ungdomarna var redan inne i ambulansen när vi kom till platsen, berättar brandförman Henrik Brandén som inte hade hunnit prata med någon av dem.

Ungdomarna fick hjälp omgående efter olyckan.

– En kille som arbetar på ambulansen i Röros var en av de första som passerade och han tog hand om dem tills Funäsdalsambulansen kom.

Räddningstjänsten stängde av vägen under bärgningsarbetet.

– Olyckan inträffade i en kurva och det var halt på vägen. Vi tyckte att det var säkrast att stänga vägen helt under tiden som bärgaren tog rätt på olycksbilen, förklarar Brandén som uppskattar tiden som vägen var stängd till ungefär 15 minuter.

Enligt uppgifter från boende i Funäsdalen är det ganska vanligt att det händer olyckor och tillbud efter vägsträckan.

– Nu är i alla fall högsta tillåtna hastighet sänkt till 70 km/h men det inte är många som håller det, säger en person som ÖP talat med.

– Dessutom rinner det en bäck under vägen där olyckan inträffade och det gör att det ofta finns en isfläck där.

Mer läsning

Annons