Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Franska dansare inspirerade elever från Vemdalen

/
  • Dansaren Fanny Barrouquere inspirerade barnen till att hitta mjuka rytmiska rörelser genom att hantera en låtsasboll.
  • Hela Vemdalens skola besökte Lillhärdal för att delta i en workshop med tema dans och för att se dansföreställningen ”Dark Horse” på Härjedalens kulturcentrum.
  • Olof Schwartz, klass 3.– Jag tyckte att övningarna när man sprang runt och gjorde rörelser var roligast, och så spegelövningarna.
  • Kevin Lundqvist, klass 5.– Det var inte riktigt min grej, men ändå roligare än att ha en vanlig skoldag.
  • Vera Rihpa, klass 6.– Det var en rolig skoldag. Bäst var spegelrörelserna och bolleken under workshopen.
  • Nova Kjellberg, klass 2.– Jag gillar dans och det var en rolig dag. Bäst var övningen när de klappade i händerna och vi skulle stanna.

Under två dagar får elever från Hede och Vemdalen möjlighet att delta i en dansworkshop samt se föreställningen ”Dark Horse” på Härjedalens kulturcentrum.

– Det var riktigt roligt, jag gillar dans, sa Nova Kjellberg.

Annons

Under gårdagen gjorde eleverna på Vemdalens skola ett studiebesök i Lillhärdal. De fick se dansföreställningen ”Dark Horse” samt delta i en workshop som leddes av den franska dansaren Fanny Barrouquere.

– Dansföreställningen var inte jätteintressant, men att vara med i workshopen var helt okej, kommenterade Elin Alkell och hon fick medhåll av de flesta vemdalseleverna.

Läraren Örjan Grym tyckte att dagen var givande och han var nöjd med sina elevers aktiva deltagande.

– Dansledarna var bra på att engagera eleverna och de fick dem att glömma all blyghet, konstaterade Grym som fick hjälpa till lite med översättningen av de två franska dansarnas engelska.

Annons