Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallman: Som politiker ska man representera ett tvärsnitt av befolkningen

/
  • Klas Hallman tänker sälja en del av sin fastighet och hoppas att det innebär att han får råd att betala av sina skulder.

– Som politiker ska man ju representera ett tvärsnitt av befolkningen i Sverige och på det viset kanske jag representerar många. Jag förstår att det är många andra som har de här problemen, säger Klas Hallman.

Annons

Klas Hallman släpar efter med både skatt och tv-avgifter.

– Jag har en fastighet i Ytterberg där jag inte bor och där har jag inte någon utrustning så att jag kan titta på tv.

– Ja, det är klart det borde man ha väl gjort, men det har jag inte gjort. Så är det.

Klas Hallman är medveten om att han är skyldig Härjedalens kommun skattepengar.

– Ja, men det är det här som jag ska fixa till i och med att jag ska sälja av skog.

– Det hänger ju inte ihop det här, min privatekonomi är ju inte kopplad till kommunens ekonomi på något sätt. Utan det är mer en förtroendefråga, om jag inte klarar av att hantera min privatekonomi så kan man ju ha en fundering på om jag klarar av att hantera kommunens ekonomi. Men min uppfattning är att jag har stort förtroende för mitt sätt att hantera kommunens ekonomi.

Klas Hallman berättar att han just nu arbetar halvtid för kommunen och har en del länsuppdrag, vilket enligt honom gett cirka 20 000 kronor i månadsinkomst. Men inkomsten har inte matchat utgifterna.

– Det har inte räckt till, pengarna helt enkelt. Det är ju ett antal år jag hållit på och brottats med det här. Huvudspåret för mig har varit att jag ska försöka ha kvar min fastighet. Men det går inte utan jag kommer sälja en del av den nu.

Han hoppas och tror att försäljningen kommer att innebära att han får råd att betala av både banklån och skulder.

– Jag är absolut inte ensam i den här situationen i Sverige i dag, så är det ju. Det är väldigt mycket folk som har problem att klara av sin ekonomi. Och jag är en av dem. Sedan har jag ju försökt klara av det här och inte lyckats något bra och nu är jag på väg att klara upp det. Jag hoppas att man också kan se att det är ju inte med vilja man hamnar i en sådan situation utan det är ett antal omständigheter som har gjort det.

Mer läsning

Annons