Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallman tar timeout

/

Kommunalrådet Klas Hallman (C) tar en timeout och lämnar alla sina politiska uppdrag tills vidare.
– Jag ska reda ut min privata ekonomi.

Annons

Klas Hallman hade i går ett möte med centerkretsen i Härjedalen. Efter det meddelade han att han tar en paus från offentliga uppdrag.

– Jag har haft många politiska uppdrag på senare år och jag klarar inte av att reda ut min privata ekonomi samtidigt, säger Klas Hallman.

Hur lång paus det blir har Klas Hallman inte bestämt.

– Det går inte att bestämma. Det blir tills vidare.

Klas Hallmans skulder till bland annat stat och kommun har på ett par år ökat till drygt 280 000 kronor, vilket ÖP berättade 22 maj.

– Eftersom många viktiga och svåra beslut ligger framför både Härjedalens Kommun och landstinget krävs att politiker som har tunga politiska uppdrag åtnjuter fullt förtroende från väljare och samarbetspartier. Jag upplever att min besvärliga situation privat kan ha allvarligt skadat detta förtroende.

En sak som Klas Hallman berättar att han nu ska ta itu med är försäljning av skog på den fastighet han äger.

– Det ska tas in anbud som ska värderas. Jag hoppas att det ska täcka upp skulderna.

Hur känns det nu?

– Det är jobbigt. Det är på väg att vända nu för det ekonomiska har legat som en surdeg. Jag har ägnat mig åt det offentliga. Nu ska jag ta ett steg och ta tag i det privata livet.

Klas Hallman var nyligen på en resa i Polen och råkade där ut för en krock.

– Jag kommer att kontakta läkare för att kolla upp att det inte blev något som kan komma efteråt. Så det har varit både fysiskt och psykiskt påfrestande på sistone.

Pausen från politiken gäller omedelbart, säger Klas Hallman som inte kommer att delta i dagens kommunfullmäktige i Härjedalen.

Vem som träder in i rollen som kommunalråd blir nu en fråga för centern i kommunen. Två aktuella personer är Anders Häggqvist som har en plats i kommunstyrelsen samt Stig Holm som är gruppledare för centern i kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons