Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmbergs tar över Ica i Vemdalen

/
  • Ica butiken i Vemdalen får nya ägare. Vemdalsfastigheter AB tar över fastighet och affär i Vemdalen.

Vemdals­fastigheter AB köper Icafastigheten i Vemdalen och tar även över butiken.
– Vår ambition är att göra en så bra affär som möjligt, säger Petter Holmberg.

Annons

Han är vd i Vemdalsfastigheter AB som tidigare driver Icabutikerna på Vemdalsskalet och Björnrike. Företaget äger även hotell och andra fastigheter i Vemdalsområdet.

på Skalet och Björnrike har de senaste åren byggts ut rejält och mycket pengar har investerats för att få attraktiva butiker.

Nu tar Vemdalsfastigheter även över den tredje Icabutiken i området och enligt Petter Holmberg ska byborna i Vemdalen inte vara oroliga att den ska läggas ner.

– Nej, absolut inte. Vi har ambitionen att göra butiken nere i byn så bra som möjligt. Den kompletterar de två butikerna på fjället på ett bra sätt och jag ser även samordningsvinster genom köpet, säger Petter Holmberg.

ska de nya ägarna ta över. Planer finns att rusta upp fastigheten utvändigt och även inne i butiken.

– Först och främst ska det målas om utvändigt. När det gäller själva butiken vill vi känna oss för och anpassa den till det som byborna vill.

– Men målsättningen är naturligtvis att hålla låga priser och ha ett bra sortiment, säger Petter Holmberg.

Vemdalsskalet är efter den senaste utbyggnaden för några år sedan öppet året runt. När det gäller Björnrike är den öppen enbart under säsong.

– Jag utesluter inte att även den kommer att vara helårsöppen, men inte de närmaste åren.

har sedan tre år tillbaka varit platschef vid Ica Björnrike. Det blir han som tar över chefsrollen vid butiken i Vemdalen.

– För oss passar det perfekt. Vi kan erbjuda honom ett helårsarbete vilket innebär att han även flyttar till Vemdalen, säger Petter Holmberg.

Mer läsning

Annons