Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias Enn drog rekordstor publik i Funäsdalen

/
  • Öfre Ljusnans teaterförening i tidsenliga kläder inför föreställningen Den förste turisten i Europa: Ylva Lind, Anki Kull, museichefen Ola Hanneryd, Gunilla Ellis och Elvi Söderhielm.
  • Ingegerd Wagenius och Ruth Malmström tyckte att föreställningen var mycket bra och berömde särskilt Mattias Enns artikulation så att det gick att höra vad han sjöng.
  • Mattias Enn guidade publiken från första världskriget, via mellankrigstiden och andra världskriget till kalla kriget. Här i efterkrigsmundering i ett nummer med fokus på den begynnande bilismen.
  • SLOPA i första hand DENNA platta BILD   Anna Maria Johansson, Rosemarie Wagenius och Carelia Saari var mycket nöjda med föreställningen.
  • – Jag känner igen låtarna och det är så bra musik, säger Karin Åhs, 97 år. Hon är den äldsta personen som ser Den förste turisten i Europa på fjällmuseet. Till höger Annelie Koijan.
  • Estradören Mattias Enn tog med publiken på en fantastisk sång- och historieresa genom Europa ackompanjerad av Jan-Erik Sandvik på piano.
  • Mattias Enn.

Estradören Mattias Enns föreställning "Den förste turisten i Europa" drog rekordstor publik till Härjedalens fjällmuseum i tisdags.

Annons

Ackompanjerad av Jan-Erik Sandvik på piano tog Mattias Enn med publiken på en historisk resa genom det tidiga 1900-talets sångnummer och kupletter från revyer och kabaréer. Tidsmarkörer i kläder och kulisser, de innehållsrika sångtexterna och Mattias Enns referenser till historiska händelser och den klassiska litteraturen gjorde föreställningen inte bara till en musikalisk upplevelse av stora mått utan även en historielektion.

 Mattias Enn, som satt ihop den två timmar långa föreställningen, tolkade Karl Gerhard, Ernst Rolf, Zarah Leander, Marlene Dietrich, Victor Borge, Vera Lynn, Maurice Chevalier och Edith Piaf och växlade obehindrat mellan svenska, danska, finlandssvenska, ryska, franska och tyska.

 – Det var en fantastisk föreställning – med stående ovationer – och en fin historielektion, säger museichefen Ola Hanneryd.

 Teatersalongen i fjällmuseet var nästan fullsatt och föreställningen drog fler besökare än Lill-Babs. Den förste turisten i Europa arrangerades av Öfre Ljusnans teaterförening i samarbete med Härjedalens fjällmuseum.

Annons