Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Relacom försöker vinna tid genom varsel

/
  • Relacom har varslat all personal i Sveg och inom ett år kan de ha bommat igen sitt kontor.

– Vi är tvungna att göra så här för att skapa ett handlingsutrymme.
Det säger Relacoms chef för Norrland, Kristina Lutström, efter att hon bekräftat att samtliga sex personer som är arbetar för företaget i Sveg blivit varslade.

Annons

Minskad orderingång och långa uppsägningstider för sina anställda, uppger Kristina Lutström som orsak till att Relacom valt att säga upp sin personal i Sveg.

– Vi måste anpassa kostymen, säger hon.

I Norrland har ett 80-tal anställda varslats om uppsägning. Att företaget valt att ta bort hela verksamheten på vissa orter förklarar Lutström med att det blir en större besparing.

– Genom att minska antalet etableringar så slipper vi många fasta kostnader som hyror, telefon- och datauppkopplingar med mera.

Relacom har mindre jobb på vintern än på sommaren och möjligheter kan finnas att den personal som sägs upp kan få arbete som underentreprenörer. I nuläget skulle det kunna ge jobb ungefär nio månader om året.

– Men vi vore ju väldigt glada om allting vände så att vi kan behålla personalen, säger Kristina Lutström som inte kan bekräfta möjligheten för de anställda att arbeta för en underleverantör.

– Jag vill inte in och ge några förhoppningar som vi sen inte kan hålla, förklarar Lutström.

Mer läsning

Annons