Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadegörelse igen på Sonfjällsskolan

/
  • Sonfjällsskolan i Hede har på nytt råkat ut för vandalisering. Någon eller några har förstört armaturer, lysrör och dörrar.

Sönderslagna armaturer, kraschade lysrör och förstörda dörrar. Sonfjällsskolan i Hede har än en gång utsatts för skadegörelse för tusentals kronor.

Annons

– Fullständigt meningslöst. Det handlar om ren förstörelse som i slutändan drabbar alla elever här på skolan, säger vaktmästaren Bengt Anderzon.

på onsdagsmorgonen kom på jobbet möttes han av många sönderslagna ljusarmaturer samt kraschade lysrör och lampor. Dessutom är minst en dörr förstörd. Runt skolgården finns även rejäla spår efter en sladdande bil.

– Det verkar ha varit lite äldre ungdomar som varit i farten. Det här visar att en del av dessa har mindre i huvudet än de som går i förskolan, säger Bengt Anderzon där han går och sopar ihop alla sönderslagna lampor.

slogs fönsterrutor sönder på skolan som kostade över 50 000 kronor att åtgärda. Hur mycket tisdagsnattens skadegörelse kommer att kosta vet inte Bengt Anderzon ännu.

– Troligen någonstans mellan 20- 25 000 kronor. Pengar som skolan och framförallt eleverna skulle kunna använda till något betydligt bättre och roligare.

Händelsen är polisanmäld.

Mer läsning

Annons