Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härjedalens kommun förtydligar regler kring skoteråkning

– Skoteråkning i terrängen kan vara ett brott mot terrängkörningslagen, skriver Härjedalens kommun.

TH har tidigare skrivit om att det pågått en olaglig bötfällning av skoterförare i 17 år. En lagändring väntas komma på plats den 1 maj nästa år och en tillfällig lösning föreslås gälla från den 15 februari.

Nu skriver Härjedalens kommunen på sin hemsida att man värnar om försiktighet ute på skoterlederna. Man skriver bland annat att skoteråkning i terrängen kan vara ett brott mot terrängkörningslagen samt att det kan vara fråga om skadegörelse eller olovlig körning om körningen görs utan markägarens tillstånd.

"Den som utan lov färdas över någon annans mark som kan skadas, kan dömas för tagande av olovlig väg till böter eller fängelse i högst sex månader" skriver Härjedalens kommun och citerar Allemansrätten.

Kommunen skriver att det bästa är att följa skoterlederna och att alltid köra på väl snötäckt mark utan att störa, förstöra eller på annat sätt bryta mot lagen.

Läs mer:

Olaglig bötfällning av skoterförare har pågått i 17 år – polis: "Låter som ett skämt"