Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härjedalens kommun misstänker miljöbrott – soptunnor ställs inte fram för tömning: ”Alla hushåll genererar avfall”

Det finns hushåll och verksamheter som under förra året inte tömt sitt avfallskärl en enda gång. Det visar en rapport som renhållningsavdelningen tagit fram.

 

– Häpnadsväckande nog finns det permanentboende med på listan. Jag är förvånad över det. Alla hushåll genererar avfall på ett eller annat sätt, säger Lina Eklund. 

 Renhållningsavdelningen har tagit fram listor på 140-literskärl, som främst används av villahushåll, där ingen tömning skett under 2017.

En lista på 370-literskärl , som ofta nyttjas av verksamheter och flerfamiljshus, visar att det även här finns kärl som inte blivit tömda eller tömts alltför sällan i förhållande till vad som förväntas.

 – Det här lämnar vi nu till en miljöinspektör för handläggning eftersom det kan vara ett brott mot miljöbalken, säger Lina Eklund, renhållningschef för Härjedalens kommun.

Enligt uppgift finns det cirka 200 kärl som inte töms enligt listan.