Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härjedalens kommun vill öka ägarandel i vindkraft

Härjedalens kommun kan komma att köpa aktier i vindkraft. Vid en nyemission i Fjällvind AB kan kommunen köpa andelar för drygt 300 000 kronor.

Som delägare i Fjällvind har Härjedalens kommun fått erbjudande om att teckna andelar vid en nyemission. I dag har kommunen fem andelar med tre aktier i varje. Under nyemissionen har ekonomichefen Ola Regnander rekommenderat kommunens politiker att ta beslutet att utöka sitt innehav med ytterligare 95 andelar vilket kostar 309 700 kronor. Avkastningen på aktierna beräknas till 6 procent.

Frågan går vidare och det avgörande ordet har fullmäktige, men kommunledningsutskottet föreslår ett köp vilket i sådana fall finansieras ur eget kapital.

Utskottet strök den motion som Hans-Erik Bergström (V) lämnat om vindkraftsägande. Bergströms förslag är att kommunen bygger egna eller blir delägare i vindkraftverk.