Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härjedalens kommunalråd om olyckan: "En fullkomlig tragedi"

 
Bussolyckan i Härjedalen
Visa alla artiklar

Härjedalen och hela landet sörjer med den drabbade skolklassen. "Vi finns med er och tänker på er" skriver Härjedalens kommunalråd i ett pressmeddelande.

Med orden "En dag i sorg" inleder Härjedalens kommunalråd Victor Ericsson och Anders Häggkvist sitt pressmeddelande om den tragiska bussolyckan i Härjedalen.

"Strax efter sju imorse kom larmet om att en buss full med ungdomar vält på E45 några mil söder om Sveg. En skidsemester som aldrig hann börja. Vi har under dagen nåtts av beskeden att många skadats allvarligt och att flera även har förklarats omkomna. En fullkomlig tragedi" skriver de två kommunalråden.

Victor Ericsson (M) är vice ordförande i kommunalstyrelsen och Anders Häggkvist (C) ordförande och berömde samhällets insats under dagen:

"Sjukvård, räddningstjänst, polis, kyrkan samt frivilliga har gjort allt som stått i deras makt för att rädda liv, hjälpa skadade och trösta drabbade. Ett varmt tack till de som kämpat under dagen. Tack också till grannkommuner och landsting som bistått. Er hjälp och ert stöd har betytt otroligt mycket" skrev de två kommunalråden.

De meddelade också att församlingshemmet i Sveg är öppet för drabbade och de ungdomar som väntar på att få åka hem igen.

"Våra tankar går till de anhöriga hemma i Skene. Till föräldrar, syskon, kompisar och andra närstående. Vi finns med er och tänker på er" avslutar de pressmeddelandet.

Läs också:

Skolresan som fick ett tragiskt slut – dödsolyckan sammanfattad på två minuter

Brandmannen Peter om bussolyckan: ”Det var i princip som en krigsskadeplats”

Tre personer omkom i olycka utanför Sveg - buss full med ungdomar körde av E45 och välte

Olycksbussen bärgad till garage i Sveg – undersöks av Haverikommissionen

---

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s, LTZ:s eller TH:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

TH:s iPhone-app

TH:s Android-app