Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härjedalens kulturcentrum drar in pengar

På kort tid har Härjedalens kulturcentrum lyckas få ett flertal bidrag till sin verksamhet.

Det handlar bland annat om 100.000 kronor i utvecklingsbidrag från Länskulturen, 75.000 kronor från Kulturrådet, 20.000 kronor från Estrad Norr samt 40.000 kronor från Kulturinstitutioner i Tjeckien i resestöd för att kunna presentera Prags legendariska teater "Vesele skoky".

– Vi har också fått resestöd från Österrikes ministerium för bildning till Salzburgs Akademi för nutida dans som kommer att ha föreställningar här i slutet av maj månad. Det har varit väldigt mycket administrativt arbete och man måste ha stora kunskaper om internationella ansökningar, förklarar kulturcentrets producent Flavia Devonas i ett pressmeddelande.

– Det låter som om vi nu har mycket pengar, men det är inte för att driva huset eller för löner, utan för artister, resekostnader, kost och logi samt marknadsföring. I slutändan är det pengar till alla kulturintresserade invånare i Härjedalen och vi gör det bästa man kan göra med skattepengar, påpekar Andreas Hoffmann, konstnärlig ledare på Härjedalens Kulturcentrum.