Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härjedalskök satsar på arkitektdesignad kökslucka

Nästa vecka lanserar Härjedalskök köksluckor i en ny designserie. Om marknaden gillar denna så kan det innebära nya jobb i Ljusnedal.

– Det här är en stor händelse för Härjedalskök, säger Mathias Abrahamsson som driver företaget tillsammans med Tord-Erik Zetterström.

När det mesta i dessa tider handlar om nedskärningar och besparingar väljer Härjedalskök att satsa. På tisdag kommer en ny kökslucka, designad av Thomas Sandell, att presenteras.

har vi arbetat med att ta fram luckan en längre tid men det kan vara passande att lansera den nu trots att det är finanskris, säger Abrahamsson som hoppas på att bredda kundgruppen och få ett större kundunderlag.

– Jag tror även att det är intressant för våra befintliga kunder att kunna få in designade luckor i sina kök utan att riva och bygga om.

– Det kan vara svårt att se vid första anblicken men sen blir det tydligt, svarar Mathias Abrahamsson lite hemlighetsfullt.

Förutom kostnaderna som företaget lagt på att ta fram den nya produkten innebär det inga nya investeringar i nuläget. Designluckorna kan produceras med de befintliga maskiner som finns i Ljusnedalsfabriken. Om det leder till några nyanställningar kan Abrahamsson inte svara på.

– Det är den allmänna orderingången som styr men skulle det bli en succé så kommer det att innebära fler jobb i Ljusnedal för vi har inga planer på att lägga tillverkningen någon annanstans.

Presentationen av den designade luckan kommer att ske i Stockholm där Härjedalskök har en stor del av sin marknad.