Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalspartiet tar plats i fullmäktige

Avhoppande Sverigedemokraten och den politiska vilden från Ränningsvallen kommer att sitta kvar i kommunfullmäktige. Det nybildade partiet, Härjedalspartiet, får enligt de nu räknade rösterna 6,9 procent av rösterna. Därmed blir de större än Folkpartiet, Kristdemokraterna, Vänstern och Vox Humana. Härjedalspartiet blir det femte största partiet i Härjedalen.
– Som det nu ser ut blir det ett nytt parti i fullmäktige och ett par partier lär nog, tvingas lämna. Det är bra att härjedalingarna får ett lokalt alternativ som inte är styrd av någon partipiska, säger Olle Larsson.

* Det blir knepigt att bilda en majoritet. Hur blir det nu då?

– Omöjligt att ens fundera på hur man en majoritet ska kunna bildas. För vår del känns det absolut inte aktuellt att arbeta med de två partierna. Men jag vet inte hur andra funderar., säger Olle Larsson.
– Och frågan är om vi kan lita på centern.
Både Centern och Moderaterna gjorde ett bra kommunalval i Härjedalen

* Många har kritiserat dig för att du driver rennäringsfrågorna lite väl hårt?

– Det är märkligt att fler partier inte vågat ta upp den frågan ur ett rättviseperspektiv. Jag kommer att driva det vidare. Men det finns många andra frågor i Härjedalen som är minst lika viktiga, säger Olle Larsson.

* Ser du dig som vinnare i valet?

– Det är klart att vi i Härjedalspartiet är nöjda. Det är en mycket bra början för ett nytt parti. Men det hade varit ännu trevligare om vi fått mer röster än SD, säger Olle Larsson.

Annons