Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härjedalstrampen fick en lyckad start

Cykelintresset växer i Härjedalen. På lördagen avgjordes första upplagan av Härjedalstrampen och den lockade närmare 100 deltagare ut på vägarna för en stunds trivsamt cyklande.

Några elitåkare, många motionärer och ett hyfsat fält med barn och ungdomar. Där är grunden för att bygga vidare på Härjedalstrampet, Svegs CKs första motionstävling.

– Vi är riktigt nöjda även om det var kring 100 cyklister som vi hade hoppats på att hamna, berättar Håkan Degselius, ordförande i klubben.

Det är mycket jobb som ligger bakom en motionstävling i cykel och den nystartade klubben hade klarat sin uppgift galant. Bansträckningar, säkerhet och service fungerade så att de tävlande bara behövde tänka på att trampa.

Bäst av alla trampade hemmaklubbens Malte Jönsson som spräckte klungan tillsammans med Joakim Jonasson, Gävle. Både Jönsson och Jonasson är duktiga cyklister så det var ingen överraskning att de skulle lämna fältet och när det väl gjorts cyklade de båda de sex sista milen själva och gled in över mållinjen i bredd.

I 34 kilometersklassen fick Emil Bennermo, skidgymnasieelev i Sveg, greppet tidigt då han hängde på några snabba åkare som skulle köra den långa sträckan. Bakom Bennermo spurtade Markus Sjövold, Sveg, upp till andraplatsen.

På 11 kilometersbanan var det blandad fart. De flesta deltagarna tog sig en fin motionstur samtidigt som de i bakhuvudet hade förhoppningen att kunna vinna den fina cykel som lottades ut bland de tävlande. Den lyckan fick Åke Karlgren-Grindborg som vid utlottningen blev uppropad och en cykel värd drygt 15 000 kronor rikare.

Även barnklasserna hade ganska många deltagande cyklister. De körde sina lopp på skidstadion för trafiksäkerhetens skull och det fanns två banor att välja på. I mål vankades sportdryck och lördagen till ära, även en godispåse.

– Jag har bara sett glada miner och det sporrar till fortsättning. Jag törs lova att vi kommer att köra Härjedalstrampen fler gånger, säger Håkan Degselius.