Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Harlaut vann i Colorado efter uppvisning: ”Extremt skönt”

Henrik Harlauts insats i Colorado var historisk på flera sätt.
Först gjorde han trick han aldrig gjort på tävling tidigare vilket ledde till hans första seger någonsin på Dew Tour.
– Det känns faktiskt extremt skönt, säger Harlaut till skidor.com.

Formen inför OS slipas på för fullt i alla sporter.

Då slog Henrik Harlau till med ett superåk i slopestyle när Dew Tour avfjordes i Breckenbridge i Colorado. En bana som ligger på över 3 000 meters höjd.

Speciellt med banan är att den, precis som OS-banan, har fyra hopp.

Då passade Harlaut på slipa på några mer ovanliga trick. I det andra åket slog till med en flatspin 450 till backslide innan det var dags för en switch trippel flatspin i andra hoppet. I det sista hoppet passade han sedan på att stå för en nosebutter dubbelcorck 1 620, ett trick han aldrig tidigare gjort i tävlingssammanhang.

Kombinationen av trick gjorde att han tog en överlägsen seger.

– Det känns faktiskt extremt skönt. Mest att få göra ett åk med tre trick jag aldrig har gjort på tävling innan, säger Henrik Harlaut till skidor.com och fortsätter:

– Det känns som att jag är mer komfortabel i min åkning nu. Har haft så mycket mycket ångestgrejer. Ville t.ex. inte göra mute för att alla kör mute. Ville inte göra för snurriga railtrick och så för att det skulle se fult ut. Men nu kan jag göra det för att jag vet att det ändå sticker ut och ser bra ut, att jag inte är en robot. Det har gett mig väldigt mycket i åkningen, säger en lycklig Henrik Harlaut avslutningsvis.