Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härlig landslagsturnering för jämtlandstrio

Tre jämtländska baskettalanger fick dra på sig U15-landslagströjan i helgens fyranationsturnering i Kinna.
– Tuffaste laget att möta var Tyskland. De var riktigt starka och använde verkligen kroppen, säger Signe Glantz.

På tjejsidan representerades Jämtland av Signe Glantz (fostrad i Jämtland Basket) och Emilia Axelsson (fostrad i Ragunda). Och på pojksidan var Olle Lundqvist från Jämtland Basket uttagen.

Olle Lundqvist imponerade redan i den första segermatchen mot Holland (64–45) och noterades för 15 poäng. Han var därmed poängbäst tillsammans David Czerapowicz. Och när Sverige tog hem lördagens match mot stornationen Tyskland med 85–73 var han poängbäst, återigen med 15 poäng.

I söndagens match mot Danmark (69-44) var han inte lika poängstark, men ändå framträdande på planen.

– Danmark körde mycket zonförsvar, men vi vann genom att både skjuta och springa mycket, säger Olle, som tyckte att det var speciellt roligt att möta Tyskland.

– Det är ju en stor nation i Europa. Att vi lyckades vinna är riktigt kul.

Olle Lundqvist har nu gjort totalt åtta landskamper med ungdomslandslaget.

– Det är en helt annan sak än att spela i klubblaget eftersom vi möter mycket bättre motstånd. Jag får också en annan roll här, men det har varit riktigt roligt.

Insideduon Signe Glantz och Emilia Axelsson hade också anledning att fira efter tre raka segrar: 74–49 mot Holland, 69–64 mot Tyskland och 73–68 mot Danmark.

– Alla är så klart jätteglada. Danmark hade många små guards som var duktiga på att attackera och vi låg under i början. Men mot tredje kvarten blev det jämt och sedan kunde vi dra i från, berättar Signe Glantz, som inte spelade mot Danmark på grund av knäskada.

Matchen mot Tyskland är den hon kommer att minnas mest.

– Tyskorna var riktigt starka och hårda, där fick man verkligen inte vika ner sig. Men det är roligt när det blir tufft och när man får kämpa, säger hon.