Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hästägaren: "Jag blev chockad"

Någon har skadat Valentina Sundins häst i Strömsund. I lördags morse upptäckte hon piskliknande sår på varmblodsvalacken Alvin.
– Om någon har sett något får de gärna höra av sig, säger Valentina Sundin.

Annons

Valentina Sundin har tre hästar tillsammans med sin pojkvän Alexander Persson i ett stall utanför Strömsund. När hon i lördags morse skulle se till hästarna gjorde hon en jobbig upptäckt.

Varmblodsvalacken Alvin hade piskliknande sår på kroppen.

– Jag blev chockad, säger Valentina.

– När jag tog in honom på fredagskvällen hade han inga skador.

Alexander Persson äger hästarna och tillsammans med Valentina Sundin funderade de på vad som skulle kunna ha hänt. Den senaste tiden har de haft ovälkomna besök i stallet vid två tidigare tillfällen. Då har dörrarna till boxarna öppnats och Valentina har funnit hästarna i ett stressat tillstånd. Vid ett av tillfällena hade Alvin en skada på sitt ben.

– Det verkar som att det är riktat mot Alvin.

Valentina Sundin undrar nu vem det är som kan ha gjort det här. Hon bor inte själv vid stallet men ägaren till stallet bor alldeles bredvid och han har inte sett något enligt Valentina.

– Jag vill gärna att folk ska hålla ögonen öppna. Om någon har sett eller hört något får de gärna höra av sig, säger Valentina Sundin.

Händelsen är polisanmäld och rubriceras i nuläget som djurplågeri och olaga intrång. Strömsundspolisen Jonny Jonsson säger att alla tips är välkomna.

Läs tidigare artikel: Tog sig in i låst stall och piskade häst