Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hästar, clowner och renar på vårshowen

Det var fullsatt på läktarna när Frösö ridcenter, i Tanne, bjöd på den årliga vårshowen.
– Lite nervöst är det, säger Maja Stelzer.

Programmet för dagen var fullspäckat och publiken bjöds på både maskeradhoppning, shettigalopp och dressyr- och hoppkadriljer. Även renen Rudolf, tillsammans med ägaren Ulrika Andreasson, fick chansen att visa upp sig för en mycket fascinerad publik. Dagen inleddes också med dressyr- och hoppclinic där ridlärarna gav tips till elever och entusiaster.

Både inbitna hästälskare och nyfikna nybörjare var på plats. För de som inte var så vana fanns chansen att prova på att rida, något som var mycket populärt bland barn i alla åldrar.

Vid hästen Luzzan står Julia Borin, Maja Stelzer och Maja Arvidsson. Alla tre är utklädda till clowner de ska rida över bommar under vårshowen. De är alla lite nervösa med har förberett sig.

– Vi har tränat lite grann, säger Maja Arvidsson.

Lite längre in i stallet står två riktigt små hästar. Det är shetlandsponnyerna Sammis och Swedens Princess. I vanliga fall står de inte på Tanne utan i Åkeräng hemma hos Katrin Lehnhardt. Där är de oftast körhästar men de har två medryttare, nämligen Ebba Dahlin och Emmy Kandel som är i full färd med att fläta luggarna på hästarna som strax ska bli utklädda till både Superman och Batman.

– Vi ska också ha på oss utklädnader också, säger Ebba.

– Och vi ska ha trosor utanpå ridbyxorna, säger Emmy och fnissar.

Snart ska de visa upp shettisgaloppen som i vanliga fall är en tävling men i dag blir det lite mer av en uppvisning. När de får veta att det är mycket folk på läktarna blir de lite nervösa men de har vanan inne; Emmy har ridit på ridskola i över sju år.

Shettisgalopp är en fartfylld sport där ponnyerna rusar fram i ett rasande tempo. Katrin Lehnhardt har varit med många år och vet att det är ett uppskattat inslag.

– Det brukar vara höjdpunkten eftersom det är så fartfyllt och det får i gång publiken, säger hon.