Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hästen Lennei hittad – efter tre veckor

Efter nästan tre veckors sökande efter Lennei släppte Emma Olofsson taget och gick på fotboll i stället. Då ringde telefonen, en man hade hittat hästen på sin endurortur.

Artikeln kommer från Dalarnas Tidningar, DT.se.

– Sagan fick ett lyckligt slut, säger Emma Olofson när hon kramar om sin häst.

– Hon är så jädra fin, det är helt galet, det är en sån surrealistisk känsla, man har gått i ett vakuum i två och en halv vecka. Man har bara vandrat och vandrat varje dag, man kan inte sluta. Klockan har varit närmare halv två innan man kommit i säng.

Det var den 29:e maj som hästen försvann i Myckelbergets fäbod i Malung. Sedan dess har Emma Olofsson letat efter hästen, både på egen hand och med skallgångskedjor. Senast i söndags var elva personer utspridda i skogen för att leta. I måndags kväll var ovissheten slut för Emma Olofsson.

– Jag bjöd morfar på fotboll i Dala-Floda, då hade vi sagt att vi tar ledigt en kväll från sökandet och försöker tänka på något annat en stund. Jag tror man blir knäpp annars, man tänker inte klart.

Då ringde det på mobilen, en kvinna från Malung berättade att en man åkt enduro på en skogsväg i närheten av Albacken. Han visste inte hur han skulle göra utan kontaktade Catarina Thors som sedan ringde Emma Olofsson.

– Först trodde jag henne inte.

Men allting stämde och hon och pojkvännen Henrik Gustafsson stack till Malung med detsamma. Nu är Lennei är tillbaka i sin hage i Ilbäcken och hon trivs med sin hästkompis Wille som står tätt intill Lennei.

– Hon tyckte nog det var bäst att komma tillbaka till Wille och morötterna.

Lennei har magrat rejält, kanske så mycket som 150 kg. Hon har haft mycket insekter på sig och därför vandrat mycket och inte ätit mer än nödvändigt. Hon är oskadad men myggbiten.

– Hon har haft änglavakt i skogen bland björnar, vargar, stenröse och myrar.

Nu väntar ett besök hos veterinären, för att få goda råd hur hon ska rehabilitera sig. För Emma Olofsson blir det också återhämtning.

– Jag har bara sovit tre timmar per natt, nu ska det bli skönt att sova.