Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hat trick av Chawinga när K/D vann på nytt

K/D och Tabita Chawinga tog fjärde raka segern i division 1. 5–0 mot Huge.
– Jag är jättenöjd. Totalt har vi spelat fem matcher i rad utan att släppa in ett mål, säger tränaren Tommy Martinsson.

Martinssons lag har efter en trög start successvit klättrat norrut i tabellen. När serien nu går in i sommarvila är K/D femma, men med en form som är mycket bättre än placeringen visar.

Matchbilden mot Huge var densamma som i de flesta matcher på senare tid. K/D har mest boll, syr ihop fina mönster med sitt passningsspel och har ett effektivt och mycket vasst agerande på offensiv planhalva.

– Vi har spelat så här bra på senare tid. I den här matchen var vi helt överlägset. Vi spelade bollen till varandra. Huge hade knappt ett avslut på mål, medan vi brände många målchanser, speciellt före paus.

1–0-målet av kraftfulla anfallaren Danielle Au tål att återberättas. K/D hade hörna och när bollen kom in i straffområdet träffade hemmalaget ribban. Inte bara en gång utan tre (!) gånger.

– Det var som ett youtyue-klipp. Det var helt sjukt, berättar Martinsson.

K/D:s effektivitet ökade markant efter paus. Tabita Chawinga, som kanske var den största målsumparen så långt, hittade skärpan och satte ett äkta hat trick; 3–, 4– och 5–0.

Martinsson har onekligen hittat ett fruktbärande anfallspar i Chawinga och Au. De har tillsammans gjort 15 mål (8+7) och är kanske till och med seriens bästa tandempar.

– Tabita motsvarar alla förväntningar. Jag har aldrig varit med om en snabbare spelare. De andra lagen tvingas hela tiden anpassa sig när de spelar mot oss. Huge hade till exempel hela fyrbackslinjen kvar för att gardera sig mot henne.

Intresset från andra klubbar lär väl vara stort efter den här säsongen?

– Ja, alla klubbar i vår serie har ju sett henne.

K/D kommer att få behålla alla sina utländska spelare även under hösten, ja frånsett Daniell Au, som måste åka tillbaka till USA och college i september.

Det borgar för att K/D kan klättra ytterligare i serien och kanske till och med ta hem DM-finalen mot ÖDFF i augusti.