Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hattrick av Hybrink i Frösöseger

Fotboll, division 3 herr

Brunflo-Friska Viljor 1–2 (1–2)

Mål Brunflo: Seedy Mbenga.

En stark insats av Brunflo mot serietvåan från Örnsköldsvik. Laget spelade bra och skapade chanser i mängd.

– Friska Viljor började väldigt bra, men sedan tog vi över i medvinden. Vi hade både ett friläge och sköt i ribban. Sedan hade jag förväntat mig att de skulle ta över helt när de fick medvind i andra halvlek, men så blev det inte. Även då skapade vi många chanser. Vi hade förtjänat ett kryss, säger tränaren Örjan Sjödin.

Kryss hade ändå inte räckt för Brunflo som nu måste vinna sista matchen, borta mot Röbäck, för att klara nytt kontrakt.

– Det blir som en cupfinal vilket är kittlande. Då ska vi också kunna ha starkast möjliga lag.

Bästa insatser hos Brunflo gjordes av mittbacken Mattias Edin mittfältaren Joacim Westin.

Lycksele-Frösön 1–7 (0–3)

Frösön: Anton Hybrink 3, Robin Nordström 2, Pontus Moberg, Pontus Edholm.

Frösön – som kom till Lycksele med bara tolv man – gjorde processen kort med seriens jumbolag och hade 2–0 redan efter 16 minuter. Av de sju målen gjordes fyra av nyförvärv, inlånade duon från IFK Östersund respektive Ope, Anton Hybrink och Pontus Edholm. Båda två får väl godkänt.

– Anton håller absolut division 3-klass. Han har en otrolig speed och en mycket bra vänsterfot, säger tränaren Anders Engström.

Segern innebär också att Frösön säkrar en fjärdeplats – starkt gjort av nykomlingen.

– Ja, men det är delade känslor med tanke på att vi hade chans på kvalplatsen. Annars har det varit en otroligt rolig säsong, säger Engström, som eventuellt fortsätter i sin roll.

– Jag kan inte lämna besked. Det tar väldigt mycket tid och jag har ett privatliv också, men vi får se.

Fotboll, division 2 damer

Alnö-Ope 5–0 (2–0)

Opes unga lag har inte räckt till i år och serieavslutningen speglar egentligen hela säsongen. Frågan är om inte klubben trots allt gjorde ett misstag att spela i division 2. Ett stort plus ska dock Ope i denna match ha för att man kom till Alnö med full trupp, 18 spelare. Starkt gjort!

Remsle-Frösö 2–1 (1–0)

Mål Frösön: Emma Sjöberg.

En trist avslutning på en säsong som började så bra och där målet var serieseger.

– Försäsongen var så bra, men i höst har det varit tyngre. Vi har haft skador och jättemånga förkylningar och varit få spelare på träningarna. I de två sista matcherna hade vi bara en avbytare, berättar Andrea Edman, en av lagets mer rutinerade spelare.

Andrea hoppas i alla fall att laget får behålla tränaparet Mattias Nyman och Fredrik Gregorsson.

– De har varit jättebra och haft engagemang för laget. Det skulle vara väldigt roligt om de kunde fortsätta ett andra år.

M/O-Långsele 1–0

Mål: Mariell Bodin.

Hemmalaget avslutade med andra raka segern.

– Bitarna har börjat falla på plats. Tjejerna har visat att de kan spela, men så har vi också fått ha samma lag i två matcher i rad. Tidigare har vi haft så mycket skador, sjukdomar och spelare som varit borta för arbete, berättar tränaren Lukas Eriksson.

M/O förtjänade segern genom sin fina första halvlek då man sköt i stolpen och hade flera andra heta målchanser.

– Hela laget får plus för en stark viljeinsats, säger Erisson, som inte vet om han blir kvar nästa år.

– Vi ska utvärdera säsongen först.

Ishockey, J18 elit

Skellefteå-ÖIK 2–0

0–0, 0–0, 2–0

Skott: 46–17.

Clemensnäs-ÖIK 4–3

1–1, 1–2, 2–0

Mål ÖIK: Oskar Klockerud, Fredrik Strömgren, Marwin Ingmarsson. Skott: 37–32.

Två tajta matcher rent resultatmässigt och nog borde ÖIK fått med sig åtminstone en poäng från helgen. Laget ledde med 3–1 mot Clemensnäs, men tappade. Insatsen mot Skellefteå var helgens bästa.

ÖIK höll hemmalaget stången ända in i tredje perioden och trots att Skellefteå vann skotten med 46–17 kunde man aldrig gå ifrån på allvar. ÖIK-målvakten Calle Hjälm var en av orsakerna till det.

– Calle var bra och släppte inte så mycket returer, men Skellefteå sköt också mycket utifrån. Det var inte så jättemånga solklara lägen. Däremot hade vi flera chanser. Vi kunde ha gjort 1–0 i slutet av andra perioden när Daniel Norrman var fri. Totalt sett stod killarna upp mycket bra, berättar tränaren Lars Gunnarsson.

ishockey, damer division 1 västra

Sveg-Leksand 0–8

En snyting direkt i premiären.

– 8-0, det är inte så mycket att säga om det. Men samtidigt, det här är inte det lag som vi ska ha bakom oss när serien är slut, säger tränare Tommy Svensson.

Det märktes tydligt att Leksand hade betydligt mer istid och två matcher spelade i benen. Inte minst på resultattavlan. 0–8 kunde ha blivit ännu större utan storspelande Sandra Bååth i målet, nyförvärvet från Nora. Hon motade 71 skott.

– Hon är jätteduktig. Vi har fått en mycket bra målvakt. Jag tycker också att vårt försvar gör ett bra jobb som ger henne möjlighet att spela ut, säger Tommy Svensson.

I premiärmatchen hade han 14 utespelare och en målvakt, nästan tre hela femmor alltså. En klar förbättring jämfört med förra året då det ibland knappt kom två hela femmor till spel.

– Truppen blir större och större så det känns bra. Spelmässigt försökte vi spela som vi hade tänkt, vi höll i pucken mer och bytte sida, säger Tommy Svensson.