Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HBTQ-certifiera skolan

Östersunds elever är tillbaka i skolan för ett nytt läsår. Ett läsår fyllt av spännande läsning, klurig matematik och explosiv kemi.

Östersunds kommun har en bra skola, men tyvärr inte för alla. Miljöpartiet vill därför införa en läsa-räkna-skriva-garanti där varje elev garanteras det stöd och de insatser hen behöver för att kunna läsa, skriva och räkna innan årskurs tre är slut.

Vi vill att lärarna själva ska kunna besluta om vilka åtgärder som behövs för varje enskild elev, så är det inte nu.

I dag ger vi dessutom mest stöd till elever i nionde klass. Vi i MP vill i stället att stödet till eleverna ska komma så tidigt som möjligt.

Skolan ska vara en bra plats för alla. Vi vill att skolan i Östersunds kommun HBTQ-certifieras och att elever med annat modersmål än svenska ska få använda sitt modersmål i större utsträckning än i dag.

Våra lärare ska vidareutbildas i jämställdhetsfrågor och genuspedagogik så att varje elev kan blomma ut som den individ hen är.

Rösta på Miljöpartiet 14 september om du vill att våra barn och ungdomar ska få den bästa starten i livet.

Daniel Liljendahl (MP)

Carly Smith Jönsson (MP)

kandidater till kommunfullmäktige i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel