Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Heat ska få Globen att rulla

Annons

Finalen i Melodifestivalen är jämnare än någonsin. Men alla har inte siktet inställt på Moskva.

– Vi är inte här för att tävla. Vi vill vända upp och ned på Globen och rulla ned den i Hammarbyhamnen, säger Crash, trummis i Heat.

Efter de senaste årens fiaskon i schlager-EM är det inte längre självskrivet att Melodifestivalens finalister vill vinna i Globen. Många minns hur såna som Martin Stenmarck, The Ark och senast Charlotte Perrelli fick slita hund i Europa - helt utan framgång.

Samtidigt hägrar Moskva i horisonten för flera inför morgondagens stenhårda drabbning, som saknar stora favoriter.

– Jag har inte funderat på Moskva än, vet inte vad som väntar. Oavsett hur det går ska jag lanseras i tolv länder och Ryssland är ett av dem, säger Agnes.

Heat intervjuas av flera europeiska journalister i Stockholm men vill tona ned tävlingsmomentet.

– Vi försöker bortse från det. Vi är här för att rocka, säger gitarristen Eric Rivers.

Det unga hårdrocksbandet från Upplands Väsby har många fans i både Sverige och på kontinenten, efter flera tidigare Europaturnéer.

– Om vi skulle vinna, så har vi ett starkt stöd. Och visst vore det kul med Moskva. Det enda de dricker är ju vatten och vodka, säger trummisen Crash.

Pojktrion EMD räknar inte med seger men är ändå hoppfulla.

– Att få representera Sverige i Eurovision vore en ärofylld uppgift. Vi skulle vara som landslaget i musik, säger de.

Måns Zelmerlöw, knapp favorit tillsammans med Malena Ernman och Caroline af Ugglas, gör ingen hemlighet av att han vill åka till Moskva.

– Det har varit en dröm sen jag var liten att få representera Sverige. Jag vill bevisa att det faktiskt går att ta sig långt i Eurovision som svensk artist, säger han.

Hur stor betydelse skulle en Moskvabiljett ha för din Europakarriär?

– Det behöver inte betyda succé. Det krävs mycket hårt arbete.

Hur många Eurovisionvinnare kan du räkna upp?

– Få se nu... Dima Bilan, "Molitva" (Marija Serifovic, 2007) och Lordi. Men sen börjar jag tappa kollen, säger Måns Zelmerlöw.

Nils Johansson

TT Spektra