Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hector och Silvina bjuder upp i Ås

Den här helgen är det dags för Jämtlands 15:onde tangofestival i Ås. Föreningshuset får celebert besök av två par riktiga tangoproffs.

De första lektionerna drog igång redan i går och då var det Hector Corona och Silvina Machado från Argentina som kontrollerade vändningarna på dansgolvet. Paret reser omkring i Europa och är vana Sverigebesökare.

– Varje gång vi besöker Sverige ser vi till att förbereda oss med varma kläder, vi bor ju i Buenos Aires och där är det i princip bara byggnader överallt. Det är ovant men fantastiskt att se alla gröna färger som finns i Sverige, förklarar Silvina Machado medan hon packar upp sina tangoskor ur träningsväskan.

Efter alla Sverigebesök har de hunnit skaffa sig en uppfattning om exakt hur bra svenskarna är på tango.

– Väldigt bra. Svenskar jobbar hårt och skapar ofta en bra atmosfär kring sig när de dansar. De njuter av dansen och det är otroligt viktigt, man kan vara hur teknisk som helst men det är inställningen som spelar störst roll. Dessutom är ni väldigt varma som personer, fortsätter hon.

Det pratas ofta om två sorters tango, den traditionella och den moderna, Hector och Silvina menar att för dem finns det bara en enda.

– För oss finns det bara ett enda sätt att dansa tango på. Det är ett möte mellan den traditionella och den moderna stilen, de båda stilarna är inte så olika i teorin. Det ena är bara en naturlig utveckling av det andra. Det vi dansar är den faktiska tangon.

Tangofesten i Ås fortsätter som sagt hela helgen och tar emot både nybörjare och vana dansare.