Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hector sensationell tvåa

Efter ett fantastiskt första åk steg förväntningarna på Sara Hector. Hon höll ställningarna och klev upp som tvåa efter Tina Maze i fredagens storslalom.

– Det känns fantastiskt, säger en strålande Sara Hector efter prisutdelningen.

Hon stod för dagens överraskning när hon, som 25:e åkare ut, kom in bara åtta hundradelar efter ledande Eva-Maria Brem i första åket.

– Jag hade en bra känsla i kroppen, sa hon efter sitt första åk.

Och den känslan stannade kvar till andra åket. Det såg länge ut som att hon kunde slå ledartiden men Maze, som gick in på sjunde plats efter första åket och därmed var före Hector ut i andra, var för tuff.

För övriga svenskor blev det blandade resultat på hemmaplan. Jessica Lindell-Vikarby kom in som sjua till slut och Maria Pietilä-Holmer på en nionde plats medan hemmahoppet Kajsa Kling dessvärre körde ut i första åket. För Sara Hector innebär pallplaceringen en rejäl dos självförtroende och förhoppningar inför VM. Hon berömmer underlaget och är glad att hon kunde hålla i den positiva känslan i andra åket.

– Det var bara en väldigt bra dag, säger hon.

Resultat

1 Tina Maze, Slovenien

2 Sara Hector, Sverige

3 Eva-Maria Brem, Österrike

Övriga svenskar:

7 Jessica Lindell-Vikarby

9 Maria Pietilä-Holmer

18 Frida Hansdotter

Kajsa Kling, ej avslut första åket

Ylva Stålnacke, ej avslut första åket

Anna Swenn-Larsson, ej kval, andra åket