Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedrande att spara på lönerna

En ledamot i landstingets styrelse, Ann-Marie Johansson (S), har i pressen fördömt Nya Närvårdens vinst, att skattepengar i glesbygden ska gå till vinst i ett sjukvårdsföretag.

Ena månaden går landstinget back 10 miljoner för att nästa månad vara uppe i 90 miljoner. Då passar det bra att skicka räkningen till skattebetalarna. Det kan inte Nya Närvården göra.

Då bestämmer landstinget sig för att avskeda alla stafettläkare. Omedelbart svar från läkarkollegiet är uppsägningar. Alltså ännu sämre vård för skattebetalarna. Hade man tillsatt de utlysta sköterske- och läkartjänsterna hade man haft en annan ekonomisk situation och högre vårdkvalitet.

Landstinget har inte annat än skurit ner och skurit ner på vården i randkommunerna, inte minst i Strömsund. Där har man stängt vårdcentral på vårdcentral och flyttat rester av personalen till centralorten. Sjuka och gamla människor ska åka 10–15 mil för omvårdnad eller besöka sina inlagda anförvanter.

Detta har Nya Närvården sett, hur patienterna fått försämrad sjukvård utan att landstinget brytt sig om konsekvenserna. När Nya Närvården tar på sig sjukvården på de avlövade hälsocentralerna får medborgarna en fungerande och samvetsgrann sjukvård.

Då hedrar det vårdföretaget att man sparat på personallöner och samlat i ladorna tills de dåliga åren kommer.

Det borde landstingets förtroendevalda och tjänstemän också göra. Spara på era löner, skär ner dem till 75 procent. Det är stötande att sociala tjänstemän tjänar 70–80 000 kronor i månaden, mer än professorer.

BA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel