Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedström: "Det var jätteroligt"

Utrustningen och en del privata kläder försvann på flygresan, men Jonathan Hedström såg det positiva med sin debutmatch i Brunflo.
– Jag tycker att det var jätteroligt, sa den förre NHL-spelaren.

När 37-årige Hedström drog på sig Brunflotröjan på lördag eftermiddag var det den tolfte klubben som han representerade under sin karriär.

Skellefteå, Luleå, Timrå, Anaheim, Djurgården, CSKA Moskva, Asplöven, Piteå och Kärpät är en del av föreningarna som forwardsprofilen tidigare har spelat för.

Kanske kan det också bli en fortsättning i Brunflo – i Alltvåan.

– Ja, varför inte. Då kan jag även få chans att åka skidor i Åre. Det är roligt och något jag gjorde när jag spelade för Timrå, säger Jonte.

Matchen mot Nälden blev dock inte som han hade tänkt sig. Utrustningen och en del privata kläder försvann på flygresan till Brunflo vilket påverkade både uppladdningen och själva insatsen på matchen.

– Det var olyckligt, men det märkliga är att en av klubborna kom fram.

Hur är det att spela med lånad utrustning?

– Det är svårt. Nuförtiden är skridskorna gjutna efter fötterna, men det gick okej eftersom tempot inte var så högt.

Inga skavsår?

– Nej, faktiskt inte.

Var kan utrustningen ha tagit vägen?

– Ingen aning. Det kommer ett plan 19.25, kanske är grejorna med där, annars får man väl bara se glad ut.

Jonathan Hedström var tvingad att köpa en del privata kläder för att kompensera för bortfallet. Kanske kan händelsen påverka honom att komma tillbaka till Brunflo och göra en eller två matcher i egen utrustning.

– Ja, varför inte. Det var så klart inte roligt att spela utan mina egna grejor. Jag får komma tillbaka och göra en riktig match när allt är okej.

Brunflo vann matchen mot Nälden med 9–5, efter ett par målpass av Hedström. 37-åringen var bra och mycket osjälvisk.

– Godkänd insats, inte mer. Jag kan mycket bättre, men jag skulle behöva två-tre veckor på isen för att vara i någotsånär form.

Mats Palmqvist, vän med Hedström sedan flera år tillbaka, kommer säkerligen att försöka locka med honom till Alltvåan. Så frågan är vad Hedström har för planer i januari?

– Inga speciella, mer än att vi bygger hus hemma i Skellefteå. Men jag kan absolut tänka mig att komma tillbaka hit och spela.

Hur tycker att Brunflo som lag var?

– Det finns många skickliga spelare. Det är lite taktiska grejor som saknas och det blev några enkla missar, men många spelare är jätteduktiga.

Då har alltså Krutov, Larionov och Hedström spelat för Brunflo...

– Haha! Ja, så kan man se det. Jag har själv mött både Krutov och Larionov när jag spelade dels i Sverige, dels i NHL.

Jonathan Hedström är imponerad över hur lilla Brunflo genom åren lyckats med konststycket att få hit två megastjärnor från Ryssland.

– Ja, det är stort. Jätteroligt också att det kom mycket folk hit som drar in pengar till klubben.