Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heikes bästa målvaktstips

/

Östersunds DFF:s målvakt Heike Lippertz – har nått målet som många unga målvakter i ÖP-liret drömmer om att nå. En plats mellan stolparna i ett bra a-lag.
Här är hennes tips till unga målvakter:
– Först det viktigaste av allt, ha roligt!

Annons

i en hög liga i Tyskland under hela sin karriär och kom till Östersund till den här säsongen. Nu är hon en av två målvakter som kan komma att stå i mål i ÖDFF i division två.

– Egentligen är det mesta ungefär detsamma, men en tydlig skillnad är att ÖDFF har en speciell målvaktstränare. Det var inte vanligt i Tyskland.

– Jag började som utespelare och fick hoppa in i en match när ordinarie målvakt blev skadad. Det gick så bra att jag sedan fortsatte.

– Att alltid försöka behålla lugnet och när de andra i laget ser ut att ta det alldeles för lugnt, att väcka dem. Som målvakt har man bra överblick och får hålla litet koll på medspelarna.

Man måste också vara bestämd och försöka hålla rädslan borta.

– Det är viktigt med bra självförtroende och att du visar utespelarna att det är du som är chef i målområdet, att där är det du som bestämmer. Att vara bestämd i sitt agerande helt enkelt.

– Att ha rätt position och vara koncentrerad och beredd. Man ska vara på tå. Utgångsläget är en bit ut i målområdet.

– Då är det viktigt att man bestämmer sig, antingen stå kvar eller gå ut och möta. Minsta tvekan eller att du är rädd så gör du ett misstag. Det kan också vara bra att känna sina lagkompisar och veta ungefär hur de agerar i en sådan situation. Det kan underlätta för dig själv när du bestämmer dig för hur du ska göra.

– Haha, man ska aldrig tala om sina styrkor eller svagheter.

– Det skulle väl vara min erfarenhet då, att jag stått många matcher.

Mer läsning

Annons