Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hektisk brädspels-helg på Jamtli när JamtCon drog igång

I två dagar har de spelat för fullt, både brädspel och figurspel. Det är brädspelskonventet JamtCon som arrangerats på Jamtli.
– Vi spelar en himla massa spel, säger Catharina Tylleskär.

Annons

Det var Catharina som tog initiativet att ha en kväll med brädspel tillsammans med vännerna. Hon tänkte ha det hemma hos sig men det visade sig vara över tjugo intresserade så de hyrde en lokal och evenemanget utökades till en hel helg och hela 90 personer har varit och besök det som blivit brädspelskonventet JamtCon.

– Det är långt över förväntan, säger hon.

Under söndagen var det även Star Wars-dagen ”May the fourth be with you” som är en ordvits från den klassiska frasen från filmerna ”May the force be with you”. Detta firades med turnering i det Star Wars-inspirerade brädspelet X-wing.

Jonas Svensk och Jonas Hoflin sitter vid ett bord. Jonas Svensk förklarar det som en 3D-variant av schack. På spelplanen flyttar spelarna sina rymdskepp men man måste se upp för att inte kollidera eller bli beskjuten med motspelarens skepp.

Catharina Tylleskär är ensam tjej på konventet när ÖP kommer dit.

Var är alla tjejer?

– Det har varit en hel del tjejer här under helgen men mest killar. Det blir ganska stereotypa roller när det är mycket krigsspel och figurspel men det går åt rätt håll. Inom lajv (levande rollspel) är det väldigt jämlikt och killar får spela tjejer och tvärt om.

Efter ett hektiskt program kan Catharina nu konstatera att det varit en lyckad helg.

– Nu är jag fullkomligt utmattat men det är bara roligt, jag är övertygad om att det blir JamtCon fler gånger.