Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hektisk helg för Blomqvist

Peter Blomqvist må vara förlåten om han är splittrad i dessa dagar. Han ska på kort tid försöka lotsa Söderhamn till SM-guld, samtidigt som han vill hjälpa Häggenås till serieseger i division 1 norra.
– Det är inga problem, säger han om det tuffa schemat.

Annons

De som vill kalla Blomqvist för pingisnörd är nog inte fel ute. Hela hans liv har kretsat och kretsar kring bordtennis.

Hans största merit som spelare kom nog i ungdomsåren då han nådde landslagsspel och gick långt i EM. Som senior blev det spel i Söderhamn. Därefter har det handlat om otaliga tränaruppdrag i Söderhamn och på landslagsnivå.

Parallellt med sitt ledarskap har han fortsatt att spela. Först i ÖGIF, numera i Häggenås. I dag har ”Blomman” fyra uppdrag, där åtminstone tre måste beskrivas som ”tunga”.

Det här är vad den 36-årige söderhamnaren skulle kunna plita ned på visitkortet:

1. Tränare för Söderhamns elitserielag.

2. Anställd som tränare för Söderhamns bordtennisgymnasium.

3. Landslagstränare för Sverige, med inriktning på spelare i åldern 11–13 år. Det innebär totalt 70 dagar per år av sammandrag och läger.

4. Spelare i division 1-laget Häggenås.

Frågan är hur karl’n hinner med?

– Det blir en del resor, men jag är van.

Veckans reseschema är rätt saftigt. I torsdags satte han sig tillsammans med övriga Söderhamnslaget i en minibuss med destination Eslöv. Det handlar om SM-final 1 på bortaplan.

Efter matchen bär det av till Enköping, där Häggenås under lördag–söndag ska spela sista sammandraget i division 1 norra. Och på måndag fortsätter pingisresan, hem till Söderhamn, för SM-final 2.

– Inga problem. Det är bara kul med något nytt, att få spela division 1.

Inte nog med att Peter Blomqvist är flitig och inblandad lite överallt – han är framgångsrik också.

I sitt huvuduppdrag, med Söderhamns elitserieherrar, har ”Blomman” lyckats mycket bra. Hälsingelaget är framme vid SM-final mot suveräna Eslöv.

– Vi har överraskat mycket. Men det blir tufft mot Eslöv. De har vunnit fyra år i rad och är jättefavorit.

– Ja, den chansen är större. Normalt ska vi vinna. Jag tycker att vi är det bästa laget.

Något kvalspel till superettan lär det dock inte bli. Häggenås har inga planer på att avancera i seriesystemet.

– Vi vill inte gå upp. Det beror på ekonomin. Vi är också för dåliga för att ta steget upp. Division 1 är en lagom nivå att spela på, menar lagkompisen Pontus Edman.

Peter Blomqvist säger inte emot.

– Superettan är ett stort steg. Då blir det många hemma- och bortamatcher. Vi är ganska nöjda med att spela på den här nivån.

– Ja, det känns bra att lira i det här gänget. Och 36 år är ingen ålder.

– Ha, ha! Just det.