Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hektiska dagar för Jämtlands skytt

Lever du också med i vinter-OS?

Då är du i gott sällskap.

– Jag vill nästan ha på mig ett par raggsockor och glida runt i vardagsrummet, säger Andreas Karlsson, nyblivet curlingfan.

OS på tv hela dagarna gör att många får fullt upp.

Andreas Karlsson har det extra svettigt just i dag.

Tenta på dagen, ligamatch på kvällen och tv-sport däremellan.

Allt på 25-årsdagen.

– De har storbildsskärm på skolan, så jag brukar ta en rast emellanåt och kika. Svenskarna försöker man hålla koll på, säger Andreas Karlsson.

– Men födelsedagen ... det är mest föräldrarna som tycker att 25 är stort och ska firas.

Jämtlands skarpskytt har samma inställning som de flesta läsare av sportsidorna. Under ett OS blir det nya favoritgrenar hela tiden.

– Jag kan ingenting om curling, men satt ändå och skrek häromdagen, "curla, curla"! Jag sa det då, jag vill nästan ha på mig ett par raggsockor och glida runt i vardagsrummet, säger Andreas Karlsson.

– Charlotte Kallas spurt var annars fantastisk. Man lever sig verkligen in sådana gånger.

Men att måla upp Andreas Karlsson som lagets sportfåne vore inte rättvist.

Han är även lagets musikkännare.

– Ja, jag går och lyssnar väldigt mycket på dagarna. Just nu är det några kompisar i Södertälje som håller på att spela in en skiva. Mycket soul och pop och så. De skickar alla sina mixar till mig, så får jag säga vad jag tycker. En gång gick jag in och ändrade i gitarrsolot.

Skivbolagsdirektör nästa, efter basketkarriären?

– Haha, jag tänkte det. Eller roadie. Typ köra turnébussen och hänga med.

Under säsongen har han fått erfara att alla i Jämtland Basket inte har samma brinnande musikaliska intresse.

– Adama Darboe visste inte vilken låt "Stairway to heaven" var. Den har ju ändå blivit framröstad som världens bästa låt. Sedan sa han att den inte var så bra, och att han inte fattade låten.

– Jag försöker dra ett strå för Neil Young och Bob Dylan ... men det är väldigt mycket hip-hop i basketen, så är det.

Efter tenta, alpint, curling och Tre Kronors semifinal ska Andreas Karlsson bland annat försöka hålla koll på Uppsalas skytt Johan Jeansson.

Och en seger vore kanske den allra bästa presenten.

– Just eftersom vi har haft det svårt mot dem tidigare i vinter vore det extra skönt att trycka till dem en gång för alla, säger Andreas Karlsson.