Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hela Åre ska leva

Vi i Vänsterpartiet i Åre kommun vill se en framtid där hela kommunen lever.

Utarmningen av landsbygden är ett akut problem som vi snarast måste göra någonting åt. En av lösningarna är att få fler människor att flytta hit och ta del av Åre kommuns fantastiska natur.

För att göra det möjligt vill vi skapa en trygg kommun där alla, oavsett bakgrund har möjlighet att utvecklas och må bra. Vi vill att alla har nära till bra offentlig service som skola, vård och omsorg.

För att göra det attraktivt för fler att flytta till Åre kommun föreslår vi också en utbyggd kollektivtrafik. Om inte tillsammans med regionen så i egen regi. Det ska inte ligga på individen att köpa en miljöbil, något inte alla har råd med, när den bästa lösningen är att resa kollektivt.

Att kunna ställa bilen är något vi tror att många vill göra för att känna sig delaktig i att motverka klimatförändringarna.

Vi säger nej till prospektering och brytning av uran. Att bryta uran och driva kärnkraftverk är inte att visa solidaritet med kommande generationer. Vi kan inte lämna avfall efter oss till våra barn. Skulle uranbrytning tillåtas tror vi inflyttningen påverkas negativt. Ingen vill bo nära en brytningsplats.

Vi vet att ideella krafter och kooperativ är avgörande för ett sjudande kulturliv och en levande landsbygd. Idrottsföreningar, bygdegårdar och andra föreningar är viktiga om vi vill att fler ska flytta hit. Därför vill vi skapa resurser för att uppmuntra, stötta och utveckla dessa verksamheter.

Vänsterpartiet i Åre är en röst för feminism, rättvisa och miljö. Vi vill att hela kommunen ska leva, från Månsåsen till Storlien!

Vänsterpartiet Åre kommun

styrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel