Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hela historien ska begravas i tysthet

Kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) säger sig vilja ha "lugn och ro kring Östersundshem, så att de kan ägna sig åt att underhålla, förvalta och producera nya bostäder”.

Men vem har hindrat företaget från att främst ägna sig åt just detta om inte dess nya vd Daniel Kindberg? Jag var nog inte den enda, som satte morgonkaffet i halsen, när det meddelades att denna mångsysslare anförtrotts uppgiften att tillvarata Östersundshems intressen.

På vilka meriter erhöll han uppdraget? Hur intresserad är han av den verksamhet som bedrivs inom Östersundshem?

Jag ifrågasatte för drygt ett och ett halvt år sedan (ÖP 26 februari 2013) Kindbergs uppträdande, när Fältjägarnas Fastigheter två gånger nekades bygglov för de planerade husen utefter Fältjägargränd, därför att ljudnivåerna var för höga i de ut mot gatan placerade sovrummen.

Han visste i förväg att det var fel men vägrade trots detta i ett och ett halvt års tid att spegelvända fastigheterna, eftersom det skulle medföra högre kostnader.

Slutet blev att kommunen gick honom till mötes och erbjöd sig att ändra Fältjägargränd från genomfart/infart till en lokal gata, en så kallad "tyst gata”. I Kindbergs ögon vägde pengarna tyngre än hyresgästernas välbefinnande. Några års störd nattsömn var väl inget att bråka om!

Jag har hela tiden frågat mig om Kindberg har någon hållhake på kommunen, eftersom dess ledning är så undfallande inför hans krav.

Samma funderingar dyker nu upp på nytt, när AnnSofie ställer sig tvekande till oppositionens krav på en extra bolagsstämma med anledning av Kindbergs högst tvivelaktiga affärer, där han lyckats sälja attraktiv mark billigt till sig själv, samtidigt som han sett till att kommunen – enligt Årets företagare i Sverige, Nils-Åke Hallström – köpt ett 42 hektar stort surhål till ett 100 miljoner kronor för högt pris.

När skridskoarenan planerades blev jag uppringd av en militär, som framhöll att I 5 aldrig kunnat utnyttja denna del av sitt område, därför att marken var för sank. Om han inte vill eller kan höra av sig nu, finns det säkert andra, som kan vittna om att påståendet är riktigt.

Hur kommer det sig förresten att det inte går att få till någon bandy-is i anslutning till arenan?

Oppositionens krav på att det enligt praxis ska göras en oberoende värdering av marken vill AnnSofie inte heller veta av. Strävan är uppenbarligen, att hela historien ska begravas i tysthet – ett effektivt sätt att hålla den levande åtskilliga år framöver.

Inger Hultgren

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel