Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hela Sveriges gran invigd

Granen framför rådhuset är inte bara Östersunds gran. Den är hela Sveriges gran.
Se tv-inslaget från invigningen i artikelns topp.

Lions kontaktade Östersunds kommun för fem år sedan och frågade om de fick kalla granen för Hela Sveriges Gran. Svaret blev Ja!

Nu är namnet mönsterskyddat, ingen annan gran får kalla sig Hela Sveriges gran.

– Det står skrivet svart på vitt och gäller i evinnerliga tider, säger kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) en av de närvarande då granen invigdes på söndagen.

Granen är i år smyckad av designern Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson. Hittills har konstnärer tillfrågats om de vill smycka granen. I år var det dags för en designer. Babsan accepterade erbjudandet direkt.

Han kunde inte själv närvara under söndagens invigning på grund av andra uppdrag men har lovat att i stället vara med vid julgransplundringen.

Söndagens invigning lockade mycket folk. Rådhusgatan var avstängd under själva invigningen. En barnkör från Kulturskolan svarade för skönsång under ledning av Ingalena Eriksson.