Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hela tiden spännande

Bluesfestivalen/Lördag

Deadman har Bluesfestivalens otacksammaste uppgift: att vara sina gamla fans till lags. Många i publiken längtar efter de tidigare låtarna med The Band- och Van Morrisoninfluenser och förväntar sig den euforiska rockevangeliststämningen från Deadmans tidigare gig i stan.

Deadman seglar dock motströms. De nya verken blandar stadiumrock med Leonard Cohen, 90-tals-Dylan och U2.

Den oheliga mixen går inte hem hos alla ikväll. Vi är ändå några som är förtjusta i Deadmans vanvördiga förvaltande av rock- och bluesarvet.

Precis som Dylan tar han nya vägar istället för att göra det förväntade.

En vän hotar med att ropa Judas!, som en besviken folkmusikpublik gjorde på sextiotalet när deras akustiske protestsångar-Bob blev elrockare.

Kanske hade Deadman fått fler applåder ikväll genom att enbart hålla sig till sina gamla hits, men är det alltid poängen? Trots ett lite otajt band och ett par sega nummer vågar Deadman följa sin vision och det är beundransvärt i dessa konservativa tider.

Ibland blir det magiskt, ibland inte. Men det är hela tiden spännande.

Betyg: 4/5